Salut, sunt un bucătar cu o experiență de aproximativ 7 ani și sunt recunoscător pentru oportunitatea de a fi avut poziții de conducere în toate bucătăriile pentru care am lucrat. În timpul acestor ani, am învățat multe din propriile mele experiențe, dar încă consider că am multe de învățat și de descoperit în această lume fascinantă a gastronomiei. Sunt o persoană modestă și îmi place să împărtășesc cunoștințele cu cei din jurul meu, încercând să îi inspir și să îi ajut să își dezvolte propriile abilități culinare. Mi-am început cariera culinară lucrand timp de 2 ani într-una dintre cele mai renumite braserii din lume, ce aparține celebrului Chef Raymond Blanc. Acesta a fost primul meu pas în lumea gastronomică, o experiență inestimabilă în care am învățat și acumulat multe informații și mi-am dezvoltat abilitățile în bucătărie. După o experiență benefică în România, am avut onoarea să lucrez în restaurantul propriu al lui Raymond Blanc, restaurant care a fost distins cu două stele Michelin timp de 39 de ani consecutivi. Această perioadă la “Le Manoir” a fost una memorabilă în cariera mea, fiind o oportunitate extraordinară de a înțelege în profunzime ingredientele și tehnicile culinare, învățând că gătirea cu atenție și cu tehnici adecvate poate transforma o legumă obișnuită într-o explozie de arome și gusturi inegalabile, care te captivează și îți rămân întipărite în memoria gustativă pentru totdeauna. Aceste cunoștințe și experiențe mi-au permis să descopăr preparate culinare inovatoare și rafinate, iar totodată să rămân mereu deschis învățării și explorări de noi ingrediente și tehnici. Consider că modestia este cheia succesului în orice domeniu și încerc să mi-o mențin și să îi ajut pe cei din jurul meu să își dezvolte propriile abilități culinare.

În prezent, fac parte din echipa lui Chef Nico Lontras, cunoscut drept unul dintre cei mai influenți bucătari pe care i-a avut România, fiind cunoscut pentru abordarea sa creativă și îndrăzneață în bucătărie. Alături de Chef Nico Lontras, am șansa de a explora combinații de arome și de a-mi îmbunătăți abilitățile culinare. În ciuda acestor experiențe valoroase, rămân un om modest și îmi doresc să împărtășesc cunoștințele și experiențele mele cu cei din jur, încurajându-i să își dezvolte propriile abilități și să exploreze lumea fascinantă a gastronomiei.

Pe parcursul carierei mele de bucătar, am avut onoarea de a lucra și de a întâlni bucătari cunoscuți în întreaga lume. Cu toate acestea, cei doi mentori, Manoj și Lokesh, au fost cei mai importanți oameni în această perioadă. Ei mi-au oferit fundația solidă de cunoștințe și abilități culinare care mi-au permis să evoluez și să progresez în carieră, iar bazele tuturor realizărilor mele le datorez lor. Le sunt recunoscător pentru empatia și îndrumarea pe care mi-au oferit-o, indiferent de situație. În momentele cele mai dificile ale carierei mele, ei au fost mereu acolo să mă sprijine și să îmi ofere susținere morală. Sunt oamenii care mi-au influențat profund viața și cariera și le sunt profund recunoscător pentru toate eforturile lor.

Grădinăritul este o altă pasiune pe care o îndrăgesc, deoarece îmi oferă oportunitatea de a înțelege mai bine legume, fructe și ierburi aromatice astfel încât să le folosesc ulterior în diferite rețetele culinare. Îmi place să experimentez și să descopăr diferite soiuri de semințe și să creez combinații inedite de legume și ierburi aromatice în propria grădină . Acest proces îmi permite să înțeleg mai bine calitatea ingredientelor și mă ajuta să le pun mai bine în evidenta, gustul lor proaspăt și autentic, în preparatele pe care le creez.

De-a lungul timpului, am descoperit că ingredientele proaspete și de înaltă calitate sunt esențiale în crearea celor mai bune preparate culinare, iar experiența și pasiunea joacă un rol la fel de important. Prin intermediul acestui blog culinar, îmi propun să împărtășesc cu tine nu doar rețete delicioase și inovatoare, ci și cunoștințe despre calitatea și proveniența produselor pe care le folosim în bucătărie. Vreau să te ajut să înțelegi importanța alegerii ingredientelor de calitate, cum să le folosești la adevărata lor valoare și să înțelegi mai bine tot ceea ce ține de fiecare produs în parte.

De asemenea, consider că este important să promovăm bucătăria tradițională românească și să readucem la viață preparatele pe care bunicii noștri le-au evidențiat atât de bine. Cultivarea fructelor și legumelor era o activitate importantă pentru ei, iar produsele autohtone aveau o mare însemnătate pentru modul lor de viață. Te încurajez să descoperi tradițiile și cultura culinară românească și să încerci rețetele autentice transmise din generație în generație. Așadar, prin acest blog, vreau să ajut la promovarea și conservarea patrimoniului culinar românesc, dar și să aduc un suflu nou, o abordare inovatoare și creativă în bucătăria noastră tradițională.

Invit cititorii să exploreze lumea mea culinară prin interviul cu jurnalistul Cosmin Dragomir, unde dezvălui experiențele mele și perspectiva mea asupra bucătăriei românești. Pe blogul meu, găsiți detalii mai profunde despre această călătorie culinară. https://cosmindragomir.ro/ro/2023/08/05/alexandru-sima-multi-dintre-strainii-cu-care-am-intrat-in-contact-au-cunostinte-despre-gastronomia-romaneasca/