Conopidă la cuptor cu brânză și mărar

Îți invit papilele gustative într-o călătorie culinară prin aroma și savoarea delicioasei rețete “Conopidă la cuptor cu brânză și mărar“. Această rețetă tradițională românească este un adevărat deliciu care încântă gustul și sufletul în fiecare mușcătură.

Originară din regiunea Moldovei, această rețetă are o tradiție îndelungată și se gătește de-a lungul întregului an, însă este mai des întâlnită în perioadele de toamnă și iarnă. Momentul în care conopida a început să fie gătită în România se pierde în negura timpului, însă această legumă versatilă a fost adoptată rapid în gastronomia românească și a devenit un ingredient apreciat și iubit în bucătăriile din întreaga țară.

Această rețetă îmbină armonios două ingrediente-cheie: conopida proaspătă și brânza delicioasă. Conopida, cu textura sa fină și delicatețea sa, se combină perfect cu aroma intensă și consistența cremoasă a brânzei topite. Aceste ingrediente se completează reciproc, oferind un contrast interesant între dulceața conopidei și gustul sărat și savuros al brânzei.

Această rețetă este un exemplu de mâncare reconfortantă și plină de savoare, care își găsește locul pe mesele românilor în zilele răcoroase de toamnă și iarnă. Gustul său bogat și ingredientele simple, dar bine echilibrate, fac din această rețetă o alegere populară în bucătăria românească.Această rețetă simplă îți permite să te bucuri de frumusețea și gustul conopidei, într-un preparat savuros și reconfortant. Poți ajusta cantitatea de brânză și condimente în funcție de preferințele tale și poți adăuga și alte ingrediente, precum usturoi sau smântână, pentru a experimenta noi arome și texturi.

Așadar, invită-ți familia și prietenii la masă și pregătește această rețetă minunată de “Conopidă la cuptor cu brânză și mărar” pentru a împărtăși o experiență gustativă de neuitat. Lasă-te purtat de aroma îmbietoare și savurează fiecare mușcătură cu bucurie și recunoștință pentru tradițiile și gastronomia bogată a României.

Ingrediente

 • 1 conopidă medie
 • 200 g brânză rasă ( poți folosi orice brânză proaspăta )
 • Mărar proaspăt tocat
 • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

 • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
 • Desfă buchetele de conopidă și taie-le în bucăți potrivite.
 • Fierbe conopida în apă cu sare timp de aproximativ 5-7 minute, până când devine ușor crocantă. Nu fierbe prea mult, deoarece conopida va mai fi gătită în cuptor.
 • Scoate conopida din apă și scurge-o bine de excesul de apa, poti folosi un prosop de bucatarie pentru a o scurge.
 • Așează bucățile de conopidă într-un vas de cuptor și presară brânza rasă peste ele.
 • Condimentează cu sare și piper, după gust.
 • Pune vasul de cuptor în cuptorul preîncălzit și lasă-l să se coacă timp de aproximativ 15-20 de minute, până când brânza se topește și capătă o culoare aurie.
 • După ce este gata, scoate vasul din cuptor și presară mărar proaspăt tocat peste conopidă.

Poftă bună !

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *